From the blog

Khura Buri

Så forlod vi turistruten og kørte ca. fire timer nordpå op mod den burmesiske grænse. Vi lod os heldigvis overbevise om, at 200 kr. ekstra for transporten var godt givet ud til en privat-chauffør i stedet for at tage den lokale langdistance-bus. Det betød, at vi fem alene havde en minibus med aircon og en super chauffør helt for os selv på hele turen. Han holdt pauser undervejs og kørte rigtig fornuftigt (hvilket vist ikke er standarden for thailandske buschauffører).

Ankommet til vores næste overnatning blev vi glædeligt overrasket. Vi havde egentlig indstillet os på to bungalows langt fra hinanden, men fik byttet det til en større (og billigere) bungalow med en fin stor hems med plads til børnene. Bungalowene var placeret lidt inde i regnskoven, hvilket gjorde stedet meget smukt.  Bungalowene lå på en bakke med udsigt over en sø, hvor vi sejlede i havkajak. Det var en fest, synes Oscar og Malte – de legede pirater og padlede rundt og pjattede 🙂

Vi var der to nætter, og den ene dag tog vi med en flink Thailænder (Adam) til et lille vandfald længere inde i regnskoven. Der var ikke så meget vand (det er den varme tid i øjeblikket), men der var mange fisk. Dem svømmede drengene så lidt rundt sammen med – jeg synes egentlig, det var lidt klamt med alle de fisk, der svømmede ind i mig.

På vejen hen til  søen fik vi set en masse kryb.  Adam havde super-øjne og vi fik både set sjældne sommerfugle med lange næb, spist mærkelige frugter, og Michael fik fotograferet den største edderkop, nogen af os nogen sinde har set (og nogensinde forhåbentligt kommer til at se). Den var gigantisk!!

Da Adam herefter fortalte om, at der boede leoparder inde i krattet (langt inde godt nok), samt at han engang under en overnatning i junglen (hvor han havde sovet i en hængekøje i træerne) havde mødt en sort bjørn, der ventede på, at han kom ned, samt at han en anden gang var blevet bidt af en slange, gjorde det ligesom turen lidt mere spændende. Han fortalte også, at der lever få vilde elefanter i området, så det var faktisk helt fantastisk.

Da vi kom tilbage til bungalowene fik vi hilst på Adams kone, der arbejder i et minimarkedet ved siden af resortet (det var det eneste andet hus i miles omkreds). Her kunne man købe ualmindelig billige is, så vi spise hver et par stykker og fik en lang sludder med Adam (og set billeder og video af Adams 5 årige datters afdansningsbal).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *