From the blog

Sepilok Orangutang Rehabilitationcenter

Vel ankommet til Sandakan igen fra skildpaddeøen kom vi med en lille bus til orangutang rehabiliteringscenteret. Her får de orangutanger ind som er blev fanget ulovligt (ofte af lokale regnskovsfolk som synes de er søde og som ikke ved at det er ulovligt).  På centeret giver de orangutangerne mad og sørger for at de vokser sig store og stærke. Aberne er ikke lukket inde, men kan dog, hvis de selv vil, overnatte i nogle åbne bure. Centeret ligger af gode grunde i udkanten af regnskoven, således at orangutangerne kan smutte ind i deres naturligt omgivelser, så snart de får lyst. Enkelte hanner bliver dog fragtet til andre områder for at sikre, at de ikke slår hinanden ihjel. Fra centeret kan man gå ind i regnskoven og se platformen, hvorfra de fodrer dyrene – de får hver dag det same at spise (bananer) således at det til sidst bliver så kedeligt, at de hellere selv vil finde mad. Af og til kommer der ingen til fodringen, men denne dag kom der 3 styks. De er virkelig imponerende og det er fuldt forståeligt, hvorfor de kaldes “man in the forrest”. Desværre er der en enkelt af orangutangerne, der er blevet så glad for mennesker – og ikke mindst de ting vi slæber rundt på, at han er lidt for nærgående. Det er absolut ikke hensigten med centeret, men faktum er at Toby (som han kaldes) indtil nu har taget 85 kameraer fra tossede turister. Vi så ham faktisk i action, da han forsøgte at tage en taske fra en dame. Hun holdt godt fast, men så godt nok forskrækket ud, hvilket jeg ikke kan fortænke hende I – en ung orangutang i favnen der kan smække armene rundt om dig, så du ikke har en chance for at slippe væk, er nok ikke rigtigt en fest.

Vi syntes  alle, at centeret var spændende, men jeg har lidt på fornemmelsen, at børnene ikke helt forstod, at dyrene var fri og kunne løbe ind i regnskoven, Tilde sammenlignede det i hvert fald med en tur i regnskovs-huset i Zoo 🙂

Se billeder fra turen

1 comment

  1. Hej Alle

    Så har Kenneth set billederne af de flotte orangutanger som lovet af Michael, så det ønske er opfyldt (:

    Knus Mette og familie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *