From the blog

Gomantong Cave

På vejen tilbage til Sandakan besøgte vi en stor grotte (Gomantong cave). Her bor en hel masse flagermus og kakerlakker. Det er dog ikke derfor, at det er interessant at besøge grotterne. Det er på grund af svalerne. Den store delikatesse blandt kinesere er svalereder og denne grotte indeholder et stort antal af sådanne. Rederne hentes ned to gange om året – og heldigvis for os var de netop i disse dage i gang med at samle dem sammen. Der var ca. 70 meter op og herop kravlede arbejderne ad rebstiger lavet af bambus. Man glemte alt om de tusinder af kakerlakker, flagermus og store bjerge af lort fra disse, når man kiggede op. Det var virkelig farligt at se på!

Vi mødte en af arbejderne med en hel kurv af fuglereder og det er virkelig uforståeligt at nogen kan synes at det er en delikatesse at spise. De var mørkebrune, fulde af lort og lugtede helt helt forfærdeligt.

På vejen tilbage fra grotten som lå 10 minutters gang af en sti gennem regnskoven så vi en flot orangutang og hendes unge. Det er fantastisk at se disse vilde dyr i deres helt egen baghave.

5 comments

 1. Kaere alle
  Hvor er det dejligt, at I igen har skrevet om jeres oplevelser pae hjemmesiden. Det er da en forrygende oplevelsesrig tur I er pae.
  knus Jens og Lis

 2. Kære Alle

  Hvor er det super, at følge Jer her på siden, hvor ser det dejligt, varmt og afslappende ud. Stort forsinket tillykke med fødselsdagen til Malte. Line vil meget gerne med ind og være med til at hjælpe Malte med at vælge løbehjul.
  I morgen er det vores tur til at passe kaniner (vores uge 1). Vi skrives ved.
  Mange knus Emil, Line, Kenneth og Mette

 3. Det lyder helt fantastisk 🙂 Vi har sendt et rigtigt gammeldags brev til jer, som vi håber når frem til Georgetown.

  Knus fra det kolde nord, hvor det nu er minusgrader og snevejr igen… suk

 4. Hej alle 5.

  Det er fantastisk at kunne følge med i jeres spændende og oplevelsesrige tur. Jeg håber I alle få en masse oplevelser der vil følge jer i mange år fremover.

  knus fra farmor og farfar

 5. Hej alle fem.

  vi har lige været inde og se billeder de bedste er nu dem hvor i alle er på jeg skyndte mig og kalde på farfar da han så billedene sagde han at han også vel på sådan en tur så næste gang i vel afsted må i lige tænke på farfar.Tak FOR DE SKØNNE BILLEDER . vI KAN SE AT I HAR EKSTRA FOTTOGRAFER MED PÅ TUREN

  kÆRLIG HILSNER FARFAR OG FARMOR

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *